Tel/Fax: +40357802388
– Episodul I – Nou apăruta normă privind modalitatea de constatare și de reparare a pagubelor și/sau daunelor produse de speciile de faună de interes cinegetic, prevăzute în anexa 1 și 2 la Legea 407/2006, ridică deja probleme juridice și de interpretare destinatarilor acesteia și anume gestionarilor de fonduri cinegetice,…
O problemă destul de des întâlnită în practica de specialitate, dar și în teren cu ocazia partidelor de vânătoare colective, este aceea dacă asupra vânatului mare împușcat în baza autorizaților de vânătoare colective (de tip A și tip B) trebuie aplicat crotaliul înainte de părăsirea fondului cinegetic, sau acest crotaliu…
Într-o speță recentă, am întâlnit o situația surprinzătoare privitoare la modul de aplicare de către organele de poliție / organe de constatare și sancționare a contravențiilor, a competenței de cercetare a faptelor contravenționale. Astfel, o persoană (vânător) care și-a pierdut arma de vânătoare (a sprijinit-o de zidul casei și a…
În practică am întâlnit situația în care unui participant la o procedură de achiziție publică i s-a comunicat, în mod greșit, de către autoritatea contractantă că rezultatul procedurii poate fi contestat la CNSC în termenul prevăzut la art.8 alin.(1) lit.a) din Legea 101/2016, însă după valoarea estimată a procedurii de…
Reglementare Conform art.249 alin.(1) CPP „(1)Procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară sau instanța de judecată, din oficiu sau la cererea procurorului, în procedura de cameră preliminară ori în cursul judecății, poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanță sau, după caz, prin încheiere motivată, pentru a evita ascunderea, distrugerea,…
Reglementare În conformitate cu prevederile art.169 alin. 1 din Legea 85/2014, judecătorul sindic poate dispune ca o parte sau întregul pasiv al debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, fără să depășească prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta respectivă, să fie suportat de membrii organelor de conducere(…)…
Art.117 din Legea 85/2014 prevede ca administratorul/lichidatorul judiciar poate introduce acțiune la judecătorul sindic pentru anularea actelor sau operaţiunilor frauduloase ale debitorului în dauna drepturilor creditorilor, în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii. La alin.2 al art.117 se prevăd care acte și operațiuni frauduloase pot fi anulate, iar la litera…
Art.118 (1) Acţiunea pentru anularea actelor frauduloase încheiate de debitor în dauna creditorilor, prevăzută la art. 117, poate fi introdusă de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar în termen de un an de la data expirării termenului stabilit pentru întocmirea raportului prevăzut la art. 97, dar nu mai târziu de 16 luni de…
Într-o cauză având ca obiect plângere contravențională, operatorul economic, unitate service, a fost sancționat de către CJPC pentru pentru încălcarea dispoziţiilor art. 4 alin. 1 lit. a) și art. 6 alin. 1 lit g) din Legea nr. 363/2007, sancționate de art. 17 alin.1 lit a) și alin. 2 lit. a…
Intr-o cauză aflată pe rolul instanțelor de judecată, chestiunea juridică dedusă judecății a fost aceea de a stabili dacă sumele reprezentând subvenţii pentru active imobilizate înregistrate ca venit amânat trebuiau să fie recunoscute ca venit curent în contul de profit şi pierdere pe măsura înregistrării cheltuielilor cu amortizarea bunurilor, în…